Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινές μπριζολίτσες στη γάστρα..

Κοίτα να δεις που πέρασαν οι γιορτές κι εμένα τώρα μ'έπιασε να βάζω συνταγές!! Είχε δίκιο η Jenny τελικά.. Ανάποδος χρόνος - 13 φεγγάρια, που λένε..

Μ'αρέσει πολύ να μαγειρεύω.. δεν τρελαίνομαι να ακολουθώ 'γραμμένες' συνταγές, προτιμώ να ανοίγω ψυγείο και ντουλάπια και να αυτοσχεδιάζω.. και κυρίως να τροποποιώ έστω και λιγάκι τα κλασικά καθημερινά φαγητά κάθε φορά.. όχι τίποτα το ιδιαίτερο, τόσο όσο να μη νιώθω ότι αποτελεί αγγαρεία το καθημερινό μαγείρεμα.. κι επειδή δεν μυρίζω (μη ρωτάτε πως γίνεται αυτό.. γίνεται και αποφεύγω να ψάξω το γιατί..), έχω την ανάγκη να γεύομαι πολλές και έντονες γεύσεις για να καλύπτω το κενό..

Χοιρινές μπριζολίτσες λοιπόν για σήμερα.. αφού πέρασαν όλη τη νύχτα παρέα με κρεμμυδάκι, ντοματουλάκι, αλατάκι, πιπεράκι, ριγανουλάκι, σκορδάκι και πολύ κόκκινο κρασάκι.. (όλα σε '-άκι'..)

..τις έβαλα σε πήλινη γάστρα που αγόρασα από το Μπάνσκο (και καλά 'παραδοσιακές' αλλά εννοείται βρίσκεις και εδώ..) και πρόσθεσα ό,τι βρήκα:
- καρότο
- κρεμμύδι
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- μελιτζάνα σε κύβους
- μανιτάρια (καλύτερα ολόκληρα, αλλά δεν είχα)
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 φλ. λάδι
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- μαϊντανό
(νερό δεν χρειάζεται)

και το παράτησα στον φούρνο για 2 ώρες στους 250 C..
θα μπορούσα να προσθέσω και πατατούλες αλλά δεν ήθελα να γεμίσω τη γάστρα μέχρι πάνω.. εφόσον λοιπόν είχα χρόνο στη διάθεσή μου, έβγαλα τις μπριζόλες και όλα τα λαχανικά σουρώνοντας για να μείνει όλο το ζουμί στη γάστρα και έψησα τις πατάτες σ'αυτό το ζουμί..
σκέφτηκα να έβαζα και φέτα σε κυβάκια λίγο πριν το τέλος, αλλά δοκιμάζοντας είδα ότι ήταν οριακά στο αλάτι και ότι μάλλον θα γινόταν αλμυρό έτσι.. ιδέα για την επόμενη φορά..

απλό και γιάμι γιάμι φαγητάκι..

----------------------------------------
Είναι ωραίο να είναι αργία!!
Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα και αύριο!!

6 σχόλια:

  1. ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!!
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως λίγο ζάχαρη ή μέλι θα το έκανε πιο ιδιαίτερο. Καλοχώνευτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, και τι δεν έχει μέσα!!!! Φανταστικό θα έγινε....
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΕ;ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΦΕ;ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΟΕΙΣ ΑΛΛΟ ΜΠΑΝΣΚΟ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΑΣΤΡΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΜΕΣ ΜΑΚΡΥΑ.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είμαι στο γραφειο, σπιτι δεν εχω φαγητο, σε δυομιση ωρες σχολαω,και πειναωωωωωωωωω
    τι ηθελα και εβλεπα το blog σου ε???
    αχ
    τελειο φαινεται!μπραβο χρυσοχερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοστιμο φαίνεται θα το δοκιμάσω!! Εφτιαξα το ζουμερό σου κοτόπουλο προχθές και ήταν φανταστικό!! Αρεσε πολύ και στα παιδιά!! Καλό βράδυ και συνέχισε με τις συνταγές!! Οταν κάτι το εχουμε δοκιμάσει και βγαίνει καλό γιατί να μη το πούμε και στους αλλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...