Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ας μιλήσουμε για.. Επιλογές!!

Επιλογές .. .. .. .. ..

Είναι η λέξη που τριγυρνάει ασταμάτητα στο μυαλό μου καιρό τώρα.. και νιώθω κάπως έτσι:


Η ερώτηση θα μπορούσε να ήταν "Ποιες είναι οι επιλογές;".. αντιθέτως, η ερώτηση που κάνω τόσο καιρό στον εαυτό μου είναι "Υπάρχουν επιλογές;"..

Προβλήματα .. .. .. .. ..

Μικρά, μεγαλύτερα, μεγάλα.. δεν έχει σημασία.. οτιδήποτε ταλαιπωρεί το μυαλουδάκι μας έστω και λίγο, είναι πρόβλημα..
Αλήθεια, τι κάνουμε όταν πρωτο-αναγνωρίζουμε ένα πρόβλημα στη ζωή μας; καίμε πολλά πολλά εγκεφαλικά κύτταρα ψάχνοντας απευθείας τη λύση του; σωστά; σωστά..
Τα μικρά.. ίσως λύνονται εύκολα..
Τα μεγαλύτερα.. μάλλον ταλαιπωρούν περισσότερο..
Κάπως έτσι κι εγώ μια μέρα, αποφάσισα απλά να πάψω να ψάχνω για λύσεις.. βρήκα αδιέξοδο.. κάπως αλλιώς έπρεπε να βοηθήσω τον εαυτό μου.. δεν είχε νόημα.. ακόμη..
Έψαξα λοιπόν τις αιτίες.. και το φως δεν άργησε να λάμψει μπροστά στα μάτια μου.. και όλα κατέληγαν σε μία μόνο λέξη..

Επιλογές .. .. .. .. ..


Σωστές επιλογές .. .. .. .. .. & λάθος επιλογές .. .. .. .. ..
Ξεχνώντας να δώσω εύσημα για όλες τις σωστές επιλογές (γιγάντιο λάθος!!!), πέρασα στο στάδιο των ευθυνών για όλες τις λάθος επιλογές.. είτε τις δικές μου είτε των άλλων..


Κατηγόρησα, θύμωσα, ξανά-κατηγόρησα, ξανά-θύμωσα.. και συνέχισα την αναδρομή των γεγονότων στο μυαλό μου.. είδα όλα τα σημάδια πεντακάθαρα.. και απλά σταμάτησα να κατηγορώ.. είχε έρθει η ώρα για λύσεις.. λύσεις με νόημα και όχι επειδή φαινομενικά ήταν η μοναδικές λύσεις..
Έτσι γεννήθηκαν νέες επιλογές.. και το μόνο αισιόδοξο σε σχέση μ'αυτές, είναι πως ο χρόνος θα αποδείξει αν θα ανήκουν στις σωστές.. ή τις λάθος..


Προς το παρόν, νιώθω όμορφα.. μπορεί να φοβάμαι.. αλλά ΤΟΛΜΗΣΑ !!!
----- ***** -----

Ξέρω.. μιλάω με γρίφους..
Έτσι μου είπε κάποτε κάποιος.. συνήθως βγάζω τις σκέψεις μου με τέτοιο τρόπο που αφήνω τους άλλους να μαντέψουν, να βρουν εκείνοι τι εννοώ, τι θέλω.. προσπάθησα να το αλλάξω, αλλά μάλλον είναι θέμα θέλησης.. έτσι και με πολλά άλλα, περιμένω από τους άλλους να τα καταλάβουν, δεν τα ζητάω ξεκάθαρα.. και κατά βάθος μου φταίνε κιόλας που δεν μάντεψαν σωστά ή καθόλου.. αρρωστημένο λιγάκι, το ξέρω κι αυτό.. είναι που νιώθω πως αν ζητήσω κάτι και μου δοθεί, δεν έχει τόσο νόημα για μένα, δεν μπορώ να το χαρώ.. και καταλήγω τελικά να ταλαιπωρώ και τον εαυτό μου και τους γύρω μου..

Ο ίδιος άνθρωπος τότε μου είπε και κάτι άλλο.. και εκείνη τη στιγμή, σε μια μόνο στιγμή, όλα ξεκαθάρισαν.. μου είπε πως έχω πολύ θυμό μέσα μου!! θυμό απέναντι σε ανθρώπους και στον ίδιο μου τον εαυτό.. περιμένω πολλά, και από τους άλλους και από εμένα.. και το λάθος δεν είναι αυτό καθ'αυτό.. αλλά σίγουρα γίνεται κάπου στην πορεία..

Το να περιμένω πολλά από τον εαυτό μου είναι κάτι που μάλλον δεν θα ήταν και πολύ έξυπνο να πάψω να το κάνω..
Το να περιμένω πολλά από τους άλλους όμως.. πόσο έξυπνο είναι να το δαμάσω;;

Γρίφοι και πάλι!! πως μπορεί να συνδέεται το θέμα των 'επιλογών' με τις τελευταίες παραγράφους; κι όμως στο μυαλό μου συνδέονται απόλυτα.. οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.. λεπτομέρειες που δεν τολμώ να μοιραστώ ούτε όταν αναγνωρίζω και μόνη μου το 'θεματάκι' της αυτο-απομόνωσής μου.. ίσως κάποτε μάθω να μοιράζομαι σκέψεις & να μοιράζω ευθύνες και αρμοδιότητες.. ίσως ;)
----- ***** -----

Καλή Εβδομάδα, παρεάκι!!

5 σχόλια:

 1. Ο δεύτερος εσωτερικός διάλογος που συναντώ σήμερα μέσα στην παρέα μας.Πως ακριβώς μπορείς να ξέρεις αν οι επιλογές σου είναι σωστές ή λάθος, πριν στο δείξουν τα σημάδια?..και τελικά ποιες είναι σωστές και ποιες λάθος?Πέφτουμε για να ξανασηκωθούμε,αυτή είναι η δύναμη μας..και σε μένα δεν αρέσει να ζητώ, περιμένω να μου δώσουν, αυτά που για μένα είναι αυτονόητα, αλλά για τους όλους είναι? μάλλον όχι! και εκεί παιδεύομαι...γιατί να ξέρεις ότι περισσότερο από όλους παιδεύουμε τον εαυτό μας.
  Έχω αποφασίσει όμως να μείνω έτσι και να συνεχίσω να το παλεύω!Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλό μήνα! ότι επιλογή και αν έκανες υποστήριξέ την.. αν ήταν τελικά σωστή ή λάθος δεν έχει σημασία.. εσύ θα την έχεις ζήσει όπως και να χει στο μέγιστο! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλό μου κοριτσάκι που είσαι?Εύχομαι να λύπεις μόνο για καλό,να είσαι καλά και ευτυχισμένη.Καλή χρονιά σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και κάθε ευτυχία στην ζωή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πόσο πολύ μου θυμίζει εμένα αυτό το κείμενο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. I'm certain you had enjoyable writing this write-up.Monster Muscle X Great post! I?m just starting out in community marketing media and trying to learn how to do it well - resources like this article are incredibly helpful. As our company is based in the US, it?s all a bit new to us. The example above is something that I worry about as well, how to show your own genuine enthusiasm and share the fact that your product is useful in that case. For more ==== >>>>>> http://guidemesupplements.com/monster-muscle-x/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...